Löysin Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta tämän ihanalta kuulostavan reseptin, jota oli pakko koittaa.

Tein kakusta vain puolikkaan määrän. Paistoin 2 munan pohjan 15 cm:n vuoassa, mutta puolikkaasta täytteestä huolimatta kakusta tuli melkoisen korkea. Laitan tähän kuitenkin alkuperäisen ohjeen.

Pohja:

  • 4 munan kakkupohja

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g mustikoita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 10 liivatelehteä

Kostutus:

  • 1,5 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus:

  • 350 g valkosuklaata
  • 1 dl kermaa

Koristelu:

  • krokanttia tai pähkinärouhetta
  • marsipaaniruusuja

 

1. Paista 4 munan kakkupohja sydämen muotoisessa n. 24-26 cm:n kakkuvuoassa. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita toinen pohjista kakkuvuoan sisään ja kostuta.

2. Valmista täyte. Vaahdota kerma, lisää siihen maitorahka ja tuorejuusto. Jos käytät pakastemustikoita, valuta ne ennen täytteeseen lisäämistä siivilän läpo. Mausta täyte sokerilla maun mukaan.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin viideksi minuutiksi ja purista sitten vesi pois. Liuota liivatelehdet 1 dl:aan kuumaa nestettä ja sekoita ohuena juoksevana nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Aseta toinen pohjalevyistä päälle ja kostuta.

4. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

5. Valmista seuraavana päivänä kuorrutus. Pilko valkosuklaa paksupohjaiseen kasariin ja lisää kerma. Kuumenna seosta niin, että valkosuklaa sulaa joukkoon ja seos sakenee. Varo, ettei se pala! Nosta kasari liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

6. Irrota kakku reunavuoasta ja laita leivinpaperin päällä tarjoiluastialle. Kaada valkosuklaatryffelikuorrutus kakun päälle, nostele paletilla ylimääräinen kuorrutus takaisin kasariin. Kaada vielä loppukuorrute pinnalle, jotta saat sileän kakun. Revi näkyvät leivinpaperin osat pois; näin tarjoiluastia pysyy siistinä.

7. Koristele reunat krokantilla. Päälle voit tehdä kauniita marsipaaniruusuja.

Omat kommentit:

Itse käytin reunoilla Wiener Nougat -crushia. Tosin en saanut pysymään sitä yhtä nätisti kuin mitä kirjan kuvassa. Olisin halunnut myös tehdä kirjan mukaisesti mustikan värisiä marsipaaniruusuja, mutta en jaksanut. Muutenkin täytyy ruveta uusimaan ja täyttämään kukkavarastoa. Nuo kakun päällä olevat koristeet ovat siis marsipaania, kukkien keskustana on kultainen sokerihelmi.

Edit. Ja hyvältä maistui!